Η ομάδα

Ο Απόστολος Βούρδας  είναι παιδοψυχίατρος, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκλεγμένο μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχιάτρων του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2000. Ειδικεύτηκε στο Cambridge  της Αγγλίας και εργάστηκε ως διευθυντής τμήματος και Senior Research Fellow στο Ινστιτούτο της Ψυχιατρικής στο Λονδίνο και στο Maudsley Hospital.  

Κατά την δεκάχρονη εργασία του στην Αγγλία, γνώρισε από κοντά την ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης και υποστήριξης γονέων όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Εργάστηκε με τον Professor Stephen Scott, ο οποίος θεωρείται από τους πρωτοπόρους στη δημιουργία τέτοιων προγραμμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βλέποντας την αποτελεσματικότητα αυτών των προγραμμάτων, θέλησε να δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο και στη χώρα μας. Έτσι, την περίοδο 2011-2014 ζήτησε και έλαβε χορηγία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την υλοποίηση του Προγράμματος «Θετικοί Γονείς Χαρούμενα Παιδιά» στην Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Ζει με την γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά στο Χαλάνδρι.

 

 

Η Ζωή Αβούρη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Οικογενειακή – Συστημική Θεραπεία.

Έχει εργαστεί από το 2007 σε πλαίσια συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας παιδιών, εφήβων και γονέων, (Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής-ΙΚΑ, Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού").

Την περίοδο 2011-2014 αποτέλεσε μέλος της ομάδας που ανέπτυξε στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών το πρόγραμμα "Θετικοί Γονείς-Χαρούμενα Παιδιά".

Σήμερα δραστηριοποιείται ως οικογενειακή θεραπεύτρια, παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, και συμμετέχει ως Editorial Assistant στην επιμέλεια και έκδοση του αγγλόγλωσσου ευρωπαϊκού επιστημονικού περιοδικού Συστημικής Θεραπείας (Human Systems: The Journal of Therapy, Consultation and Training).

Επικεντρώνεται στη βελτίωση των δεξιοτήτων και της αλληλεπίδρασης των ανθρώπινων σχέσεων, αξιοποιώντας τον καταλυτικό ρόλο των θετικών και ανθεκτικών στοιχείων τους.

 

 

Η Λήδα Βεΐκου είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας (MSc University of Strathclyde, UK) και εργάζεται συμβουλευτικά με ενήλικες, ατομικά και σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης. 

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γονέων στο πρόγραμμα Θετικοί Γονείς-Χαρούμενα παιδιά και στο Parent Effectiveness Training (PET) και  δουλεύει με γονείς ομαδικά, αλλά και ατομικά, κάνοντας και ομάδες advanced για γονείς που θέλουν να συνεχίσουν μετά τα αρχικά τους εργαστήρια. Για το MSc της διεξήγε έρευνα για στην αποτελεσματικότητα του Parent Effectiveness Training. 

Έχει κάνει την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου «Οδηγός Γονέων για τα Αναπτυξιακά Στάδια» (υπό έκδοση) και τον τελευταίο καιρό ασχολείται ιδιαίτερα με θέματα που αφορούν τον υπερπροστατευτικό γονέα και την πίεση για ακαδημαϊκή επιτυχία στα παιδιά, πάνω στα οποία ετοιμάζει και την επιμέλεια του βιβλίου «The price of privilege» (υπό έκδοση). Είναι απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μητέρα δύο μικρών παιδιών.

 

 

Ο Βασίλης Σταθάτος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Strathclyde Glasgow, με ειδίκευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης του Παιδαγωγικού τμήματος και του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ειδίκευση στην Παιδοψυχολογία.

Από το 2000 έως σήμερα εργάζεται στο χώρο της εκπαίδευσης ως εκπαιδευτικός. Από το 2014 δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, marte meo therapist, οικογενειακός σύμβουλος, συντονιστής σχολών γονέων, συντονιστής παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων, νέων και ενηλίκων σε θέματα σχετικά με άγχος,  διαχείριση συναισθημάτων, προσωπική ανάπτυξη, αυτογνωσία,  διαπροσωπικές σχέσεις σε κέντρα συμβουλευτικής υποστήριξης παιδιού, εφήβου, ενηλίκου, Αθήνας(ΣΠΕΕ Νέου Κόσμου) και Πειραιά(Ψυχοδιάγνωσις).

Συντονίζει τα επιμορφωτικά σεμινάρια: «Τα μυστικά του Αποτελεσματικού Γονέα», «Αντί-Bullying Γονέων και Δασκάλων», «Τρέφοντας τον Παιδικό Νου», «Στηρίζοντας τον Εφηβικό Νου» και «Θετικοί γονείς, Χαρούμενα παιδιά» τα οποία απευθύνονται σε γονείς, οικογένειες, επαγγελματίες φροντιστές κοινωνικών και παιδαγωγικών επιστημών.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου :«Η ομίχλη των παιδικών συναισθημάτων»(υπό έκδοση).

Διαβάστε περισσότερα: www.omadesgoneon.blogspot.gr