Ποιοί είμαστε;

Το πρόγραμμα "Θετικοί Γονείς Χαρούμενα Παιδιά" αναπτύχθηκε την περίοδο 2011-2014 στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Ίδρυμα διαβλέποντας τις τεράστιες ανάγκες της χώρας μας για αποτελεσματικά προγράμματα, που θα βοηθούσαν ουσιαστικά τις οικογένειες, χρηματοδότησε την προσπάθειά μας αυτή, με στόχο όχι μόνο να βοηθηθούν οι γονείς και τα παιδιά, αλλά να εκπαιδευτούν και νέοι επαγγελματίες στη μέθοδο.

Κατά τη διάρκεια της χορηγίας από το Ίδρυμα, το πρόγραμμα αυτό προσφέρθηκε δωρεάν σε δεκάδες οικογενειών ενώ εκπαιδεύτηκαν πολυάριθμοι ειδικοί  ψυχικής υγείας που εργάζονται στο δημόσιο τομέα ή σε κοινωφελή ιδρύματα.

Τα αποτελέσματα της μεθόδου υπήρξαν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Μετά το πέρας της χορηγίας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το πρόγραμμα "Θετικοί Γονείς Χρούμενα Παιδιά" συνεχίζει πλέον τη δράση του αυτοχρηματοδοτούμενο, εκπαιδεύοντας νέους θεραπευτές, εκδίδοντας ένα βιβλίο οδηγό για γονείς, ενώ διαρκώς εμπλουτίζει τις δράσεις του και με άλλες στοχευμένες παρεμβάσεις που απασχολούν την σύγχρονη ελληνική κοινωνία και τους γονείς.